Make culture accessible to everyone & inspire people to experience and connect, globally_

Online Marketeer - Cultuurticket.nl​

Wil jij werken bij dé tech-startup in de cultuursector? Begrijp jij wat er nodig is vanaf awareness creëren tot aan conversie optimalisatie? Dan hebben wij een uitdaging voor jou!

Wie we zijn

Ticketing Group is de nieuwe tech start-up voor de culturele sector. Onze missie? Het verhogen van cultuurparticipatie door slimme software. Dit doen wij enerzijds door het culturele aanbod te ontsluiten via Cultuurticket.nl, anderzijds bieden wij de ticketing oplossing voor de culturele sector; Beyond Tickets.

Wij zoeken op korte termijn een online marketeer die ownership gaat nemen over volledige customer journey van Cultuurticket.

Met Cultuurticket.nl staan we aan het begin van internationalisering, wij gaan uitrollen in drie Europese landen. We bouwen daarom versie 2.0 vanaf scratch en gebruiken de nieuwste technologieën om te innoveren. Dat doen we in een werkomgeving waar we jouw visie en ideeën goed kunnen gebruiken en waar je de ruimte krijgt om ze in praktijk te brengen.

Dus ja, we zijn een tech-startup met een hart voor cultuur!

De functie

Je gaat samen met ons UX-team aan de slag om de perfecte customer journey te realiseren. Dat doe je door het definiëren van de touchpoints, het inrichten van de funnels en het meetbaar maken van de gehele journey.

Zodra deze basis staat ga je het optimalisatie traject in waarin journey mapping, data-analyse en a/b/c testen jouw tools zijn om onze doelen te behalen. Via seo, sea, social, nieuwsbrief en bannercampagnes genereer je traffic, waarbij je retentie nooit uit het oog verliest. Uiteraard werk je nauw samen met het product team en het redactionele team om de perfecte balans te vinden tussen engagement en conversie.

Waar nodig zet jij partnerships op met externe partijen om het bereik van Cultuurticket nog verder te vergroten.

Onze ideale online marketeer

 • Heeft 2-5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Heeft een sterk analytisch vermogen en baseert beslissingen op data insights
 • Heeft ervaring met het opzetten van optimalisatie trajecten op basis van data-analyses en is bekend met de gangbare tooling voor het verzamelen en analyseren van deze data
 • Is thuis in het opzetten en uitvoeren van A/B testen, SEO, SEA, retargeting- & bannercampagnes.
 • Is nieuwsgierig, ondernemend en een echte kennisdeler;
 • Heeft een agile mindset, je beweegt makkelijk mee in de hectiek van een startup;
 • Je werkt graag in een ambitieus en internationaal team;
Wat wij bieden
 • Een omgeving waarin je kan leren en je kennis kunt overdragen
 • Een uitdagencde functie binnen een sector met de mooiste content van de wereld
 • Concurrerende arbeidsvoorwaarden
 • Een open en boeiende werkomgeving (in een wijnmakerij, aan het IJ)
 • Toegang tot cultuur!

Geïnteresseerd? Stuur ons dan je motivatiebrief met CV naar info@ticketinggroup.com. Wil je eerst even bellen om wat vragen te beantwoorden? Dat kan ook, bel naar 020 760 3890.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.