Online Marketeer

Ticketing Group is een start-up voor de culturele sector, opgericht in 2018. Wij brengen binnen de culturele sector vraag en aanbod bij elkaar, gebruikmakend van de laatste technologie. Dat doen wij door het cross-culturele aanbod te bundelen; wij werken sectorbreed, van musea tot film en van theater en dans tot concerten.

Ons doel is de (culturele) bezoeker te inspireren tot meer en gevarieerd cultuurbezoek. We zien daarbij  een kans om het online aanbod in te zetten voor het vergroten van het aantal fysieke bezoeken. Voor het bereiken van ons doel hebben we de volgende activiteiten ontwikkeld:

Met het streamingplatform www.cultuurticket.nl bieden wij zowel via livestream als video-on-demand voorstellingen, concerten, film en binnenkort ook museale content aan. Hiermee brengen we alles van een meeslepend concert tot een hilarische stand-upcomedyshow tot in elke plaats die je maar wenst.

Daarnaast doen wij, met steun van de Europese Unie (Creative Europe), grootschalig onderzoek onder de cultuurbezoeker in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België en geven deze inzichten terug aan de culturele sector, onder andere via het internationale congres IntoCulture.

Wat is Cultuurticket?

Cultuurticket.nl, begonnen als ticketverkoopplatform voor culturele instanties, is nu getransformeerd tot een all-round streamingplatform voor de hele culturele sector, met internationale ambities. Via een platform en een plug-in kunnen culturele makers en instellingen zowel on demand als via livestream hun voorstellingen, concerten, films of tentoonstellingen presenteren aan een breed publiek. De plug-in is een toepassing waarmee je onze infrastructuur kunt inzetten om streaming op je eigen website mogelijk te maken. Voor het platform en de plug-in bieden we aan de hele customer journey van hosting, betaling, streaming, data-analyse en communicatie.

Wij zijn op zoek naar een Online Marketeer, die zich met name gaat inzetten voor de groei van het streamingplatform www.cultuurticket.nl.

Taken:

Online marketing Cultuurticket; in de breedste zin van het woord hou jij je bezig met de online marketing van het streamingplatform Cultuurticket.nl. Je schrijft een groeiplan, draagt zorg voor de customer journey, meet alle activiteiten door en maakt keuzes op basis van deze data. Je stelt realistische targets en stelt marketingactiviteiten bij om deze te behalen. Ook maak je veelal gebruik van emailmarketing en hebt hierin een ruime ervaring.
 B2B en B2C marketing; samen met de team lead zet je de marketingcampagnes, zowel B2B als B2C, op en bouwt deze uit. Denk bij B2B marketing aan het informeren van de culturele markt rondom onze activiteiten. B2C marketing is met name gericht op retentie van onze bezoekers en het stroomlijnen van launches wanneer nieuwe streams worden toegevoegd.
  Data Analyse; jouw beslissingen worden altijd gebaseerd op data. Google Analytics is bekend terrein, je haalt hier de relevante data uit en deelt dit met het team.
Bewaken Huisstijl; je bewaakt de huisstijl en communicatie vanuit Ticketing Group, beheert de website van zowel Ticketing Group als Cultuurticket, en zorgt voor de juiste afstemming met onze andere projecten.

Onze ideale Online Marketeer

• … is enthousiast, een teamspeler en heeft een passie voor cultuur
• … is pro-actief, communicatief en creatief
• … maakt datagedreven beslissingen voor campagnes
• … is competent in zowel het Nederlands als het Engels (spreken en schrijven)
• … is flexibel en past zich makkelijk aan aan het hectische start-uptempo
• … vindt het leuk om de online marketingstrategie op te zetten en uit te bouwen
• …heeft minimaal 3 jaar werkervaring in marketing
• … voelt zicht thuis in zowel de cultuursector, als in een tech start-up

Wat we bieden:

• een uitdagende positie waarin je als als Online Markteer het verschil maakt binnen ons team
• een jong, energiek en hecht team van collega’s
• toegang tot online theater, concerten, opera, musea en film!
• een marktconform salaris

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar info@ticketinggroup.com, voor vragen over de vacature kun je mailen naar  linda@ticketinggroup.com