Welkom bij de demo van de video-on-demand-plugin van Cultuurticket. Met deze innovatieve applicatie kun je eenvoudig streaming aanbieden op je eigen website, in je eigen huisstijl. Wij zorgen voor de hosting, registratie, checkout en videoplayer.  Op deze pagina laten we zien hoe dat er uit zou kunnen zien! Gebruik de code ‘blfdemo’ om in plaats van 1 cent, niets te betalen in de checkout. Zelf aan de slag met streaming op jouw website? Neem contact op met Cultuurticket.

The Biggest Little Farm

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.

Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd… In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid.

Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde. De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

 

Let op: omdat het hier een demo betreft, volgt na aankoop niet de gehele film, maar alleen de trailer van The Biggest Little Farm. Wil je de gehele film bekijken? Dat kan op Cultuurticket!

Cast
John Chester, Molly Chester
Regie
John Chester
Genre(s)
Familiefilm, Documentaire
Ondertiteling
Frans, Nederlands
Lengte
91 min